Wijnen


Chili 🇨🇱 

Casa Silva

 

Casa Silva is een uniek wijnbedrijf. Vooral uniek omdat het nog een echt familiebedrijf is. De familie heeft tot op de dag van vandaag nog zelf de dagelijkse leiding. Mario Pablo Silva is inmiddels zelfs de vijfde generatie die verantwoordelijk is voor het bedrijf, dat in 1892 werd opgericht.

 

 

De familie Silva heeft haar roots in het prachtige Colchagua Valley en werkt met internationale partners. De familie produceert wijnen die de betrokkenheid en passie van de familie met en voor de natuur weerspiegelen. Viña Casa Silva streeft er naar om hun roots en respect voor de natuur en mens over te brengen op de volgende generaties. Viña Casa Silva heeft de oudste wijnkelder van de Colchagua Valley. Achter de traditionele en historische gevel is echter één van Chili's meest moderne wijnbedrijven gevestigd. Gelegen op een eeuwenoud terrein in Angostura, beschikt Casa Silva over state-of-the-art apparatuur, diverse ruimtes waar de wijn gemaakt wordt en een geconditioneerde vatenruimte. Onder het gebouw tref je ondergrondse gangen waar speciale flessen liggen te rijpen. 

 


Italië 🇮🇹 

Luccarelli Puglia

 

De telers van Luccarelli kennen hun land heel goed dankzij hun eindeloze ervaring in de wijngaarden. Hun leven gewijd aan ritmes van de natuur, hun handen onvermoeibaar gemaakt door het werk en hun ogen verbergen geheimen van de aarde. Bos voor bos, al onze druiven worden met de hand geoogst en gezond en intact meegenomen naar de kelder, waar de deskundige wijnmakers nauwgezet vinificatie en veroudering uitvoeren, voordat ze de wijn een lang en opwindend leven in de fles geven. 

 

 

In het Sava-gebied is het klimaat typisch mediterraans met lange, hete zomers, maar voortdurend beïnvloed door zeebriesjes uit twee zeeën, die de wijngaarden koelen. Hier is het gebied overwegend vlak en wordt gekenmerkt door baksteenrode bodems die rijk zijn aan ijzeroxiden uit de onderliggende kalksteen die de wijngaarden een grote aromatische complexiteit geven. 

 

 

 

 


Zuid-Afrika 🇿🇦 

 

Perdeberg

The Dry Land Collection

1940

WIJNBOEREN
VAN PAARDEBERG

In de regio groeide de ontevredenheid over de lage prijzen die ze kregen voor hun druiven van topkwaliteit.

1941

JAN ROSSOUW

Een sluwe lokale boer, suggereerde dat de lokale boeren hun eigen wijn zouden gaan produceren en Perdeberg Cellar werd geboren. De eerste druiven werden in 1942 handmatig geperst.

 1944

Het eerste managementteam van de PERDEBERG

Bestond uit de pioniers achter de oprichting van Perdeberg. Ze dienden als ons eerste bestuurs- en managementteam: P. Dreyer (wijnmaker), D. Rossouw (secretaris), W. Lubbe (directeur), J. Rossouw (directeur), S. Dreyer (voorzitter), S. Du Toit (directeur), H Rabie (directeur) en G. Blake (aannemer).

1956

JOSEPH HUSKISSON

Speelden een cruciale rol bij het moderniseren van Perdebergs wijnbereiding methodes en het creëren van een cultuur van uitmuntendheid. Hij werd aangesteld als de eerste fulltime wijnmaker in de naam van Perdeberg in Zuid-Afrika.

1990

EERST NOG EEN PERDEBERG

Met het wijn bereidingsproces bijna perfect, was het tijd om naar de wijngaarden te gaan. De expertise van een wijnboer werd ingeschakeld om te helpen bij het kiezen van de juiste cultivars en het implementeren van ideale druiventeelt- en oogstmethoden. Deze tactiek bleek zo succesvol dat ze al snel de eerste wijnmakerij in de omgeving hadden waarbij meerdere medewerkers fulltime bezig waren met de wijnproductie.

2014

VAT RIJPING FACILITEIT

Naarmate onze premium wijnmarkt bleef groeien, nam de behoefte aan een speciale temperatuur gecontroleerde faciliteit waar wijn zich kon ontwikkelen en rijpen in vaten, toe. De vaten kelder werd gebouwd in 2014 en opgedragen aan Pieter du Toit, een directeur met een lange familiegeschiedenis. Deze vaten zijn de voedende vaten voor onze premium producten, vooral waar onze Dry Land Collection-wijnen zorgvuldig worden vervaardigd.

VANDAAG

In de loop der jaren is er veel geweldige wijn gemaakt in Perdeberg Cellar, geprezen door tal van prijzen, zowel lokaal als internationaal.